måndag 30 juli 2007

Händelserik dag!






Vaknade av klockan som pappa hade ställt....oj redan morgon...jag somnade inte alls tidigt igår.

Nytt ställe, ny säng o massor att upptäcka. Började med att leka med toaborsten efter mitt inlägg igår kväll...till mammas stora bacillskräck...åkte jag in i duschen direkt! (nästan med kläderna på) Trilskades lite med vällingen, men det är ju bra gott så där på kvällskvisten....drack allt till slut. Men jag var noga med att säga till mamma" Vad du tjatar mamma"


När vi vaknade imorse, vart allt helknasigt....äta frukost...vart då???!!! SIst jag sov på hotell var jag så liten att frukost inte existerade.

I frukostsalen hittade jag en o annan tant, gubbe och några barn som jag glatt vinkade till. Att titta vad alla andra åt var skoj, men...äta jag oxå...nej tack. Pappa lyckades få i mig några leverpastejbitar och självklart gurka. Allt det andra stod kvar på bordet när vi gick...ville inte ha.

Packade oss klar och när vi äntligen var klar saknades självklart mammas solbrillor (henne i solen utan = heldumt) men vi har ju som tur var pappa med oss och efter ett helt igenomsökt hotellrum och lite kryp i bilen fanns dom under sätet.

Det bar iväg....inköp av 3-dagars kort på Pressbyrån o trappen upp mot Tunnelbanan (wow) åka tåg.....titta många bilar, båtar, gubbar m.m. så var vi till slut framme i slussen. Men jag har ju åkt tåg förut så jag var ju lite van ;)

Nästa äventyr var Stora Båten (Djurgårdsfärjan)...lång kö med mycket att titta på. Massor med stora segelbåtar runt omkring oss, det är ju den stora segeltävlingen här i stan.

Klev av på Djurgår´n och tussade iväg till Skansen....mina kusiner ska få besök av mig idag. Å visst fick dom det...vi stannade JÄTTELÄNGE hos aporna! Hittade t om Herr Nilsson mitt i aphögen. Tänka sig att han oxå var där...men vart vart hade han då Pippi???!!!

Ormar (mammas stora fasa, trodde hon skulle slippa), krokodiler, ekorrar, lemurerna (ville klappa när man fick gå mitt ibland dom, men det fick man visst inte), men inget var som aporna. Sprang tillbaka dit många gånger...vid utgången hade jag nog klappat Kungsboan om inte mamma snabbt slitit mig därifrån. Det fanns nämnligen ett ställe där man fick känna på den och dit hittade jag . Alla utom jag fick klappa! Nästa gång blir morsan hemma ;)

Gick vidare till karusellerna, körde både lastbil, flygplan och stod en sväng på nån sorts hästkarusell...men vad var väl det mot den stora riktiga hästen Dacke 7 år som jag red på. Fick ha hjälm på och rida en lång sväng...alldeles ensam fick jag hålla i mig. Stolt o överlycklig var jag när min första ridtur var över...tillade att jag måste ringa Nora o säga att jag åkt på riktigt häst med hjälm.

Tittade på björnar, järvar, älgar och fick sedan kliva in i hagen hos getterna. Lekte litegrann och sedan slocknade jag i vagnen helt färdig. Sov en timme o när jag vaknade hade mamma o pappa precis ätit...vi tog en snabbis på Grönan....försökte vinna några godisar, men jag vet inte vad pappa valde för nummer...bara nit! Tog färjan tillbaka till slussen och t-banan till hotellet. Köpte med oss lite ost o kex som vi ätit på hotellrummet....jag somnade vid 22-tiden...jag som var så trött hur kunde jag hålla mig vaken (ännu större fråga är hur kan jag skriva när jag sover??!!)

Imorgon väntar Junibacken,...ska titta på Emil o Pippi...tro om Herr Nilsson har hittat tillbaka från Skansen. Hade lite feber innan jag somnade, hoppas den ger sig.

Inga kommentarer: