måndag 27 oktober 2008

Kan Lisabeth så kan jag!!!

Här har mamma o pappa fullt upp, ja även jag såklart. Försöker ju även jag att hjälpa till ibland, eller rätt ofta. Både på gott o ont! Många gånger vill jag bara väl, även om det blir så fel =) Flytten av alla 4 rummen är på G och nu har äntligen mamam o pappa flyttat så jag kan börja fixa i ordning mitt nya rum.

Lillebror fyller 0,5 år idag, tänk att jag har vart storasyster så länge. Han är iallafall en riktig goknul som jag älskar sååå mycket. Att han älskar mig betvivlar jag inte, han jagar efter mig i sin gåstol. En dag lekte jag att han var lilla grisen i lagårn. Jag stängde in han bland våra 8 köksstolar. Han asgarvade och jag med, mamma var inte lika road....fast hon hade svårt att hålla sig det såg jag.

På dagis härjar vattkopporna, 9 stycken som har nu, många har redan haft..så är det jag o några till som klarat oss ÄN så länge. Vore konstigt om vi inte åker dit jag o lillebror. Verkar som hela Stöde kryllar av koppor.


I fredags sov Olle o jag hos mormor o morfar, vi hade en kanonkväll. Pyssel, lek, sång, gosaker, bokläsning, tv m.m Vilken tur att pappa tog med mamma på Musikalen Hair så vi fick sova borta. Tack så mycket mormor o morfar =)


Igår åt vi taco till middag, pappa skyndade i sig sin mat för att hinna på affären medan den var öppen. Mamma o jag satt kvar o åt...vet inte vad som hände, men jag ville ju bara testa...det bästa jag hittade var en rätt så stor bit gurka. Lyckades pilla in den i näsan...har ju sett Madicken så jag vet ju hur man ska göra.

Den satt fast! Långt in, för mamma såg den inte först. Jag nös o nös o nös, men den kom inte ut. Mamma fick lite panik, men var lugn och fick mig lugn. Pinsetten kom inte åt den, topzen petade den längre in...dumma gurkbit. Hur som helst så kom mamma efter en kvart kanske på att vi har ju den suveräna "Näsfrida" som man använder på småbarn när man ska ta ut snor ut näsorna. Man suger ut snoret med en slang. Vi plockade fram den och efter några försök så kom äntligen gurkbiten ut. Med tanke på formen o storleken på biten, konstaterade mamma att jag verkligen inte bara råkade få gurkbiten i näsan. Den hade nog petats in med lite motstånd!

Tack mamma o näsfrida för att ni hjälpte mig!!!

Kommentaren från mamma

" Varför lyckas du alltid med såna underliga saker när inte pappa är hemma"
Här är en näsfrida för er som inte vet vad det är, rekommenderas varmt till småbarn som inte kan snyta ut snoret och till stora barn som pillar in gurkbitar i näsan ;)

3 kommentarer:

MADELEINE sa...

Grattis Olle på halvårs dagen!! :-)

Sofie G sa...

Hej på er!!
Hoppas allt är bra med er!
-Sara, vi borde verkligen dra ihop ett "tjej-party" snart!!
Eller hur?

Kram

Sofie sa...

Ja det vore verkligen skit skoj!!!